00:00
55
00:00


Buurtschap 't Kruis in Heerhugowaard maakt zich op voor een weekend lang feest onder de naam van 't Kruis Bruist. Het dorpsfeest gaat door ondanks het oplopende aantal coronabesmettingen. Heel even is er getwijfeld begin deze week of de vergunning wel overeind zou blijven. "Maar we hadden het al zo georganiseerd dat we geen aanpassingen hoefden te doen", zegt organisator Gerrit Groot tegen mediapartner NH Nieuws.

Met een familie Obstacle Run, kinderspelen en een voetbaltoernooi gaat het buurtschap voor een weekend met sport, spel en gezelligheid. Het evenement stond vorig jaar ook al op de kalender, maar kon toen wegens corona niet doorgaan.

Omdat de bewoners van 't Kruis vroeger tijdens de kermis altijd feestjes in hun tuinen vierden, ontstond ook het idee voor de Kruiser kermistuintjes. Hiervoor worden zondagmiddag vierhonderd mensen op het feestterrein verwacht. De bezoekers zijn in groepen van 40 personen verdeeld die binnen de lijnen van hun eigen vak op het veld moeten blijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl