De 45-jarige N. is vrijgesproken van het bezit van bijna 8,5 kilo hennep en ruim een kilo aan kleine wiettopjes en restmateriaal. Volgens de Alkmaarse rechtbank is niet bewezen dat hij zelf de drugs in zijn gehuurde opslagruimte in Heerhugowaard had opgeslagen, of dat hij überhaupt wist van de lading hennep. Dat meldt het NHD.

Tijdens een henneponderzoek kwam de politie op 23 april 2019 uit bij de opslagruimte die N. huurde. Binnen lagen een lading hennep en materialen voor een kwekerij. De verdachte zei daar niets vanaf te weten. Hij vertelde tegenover de rechter dat hij de container had gehuurd voor een verhuizing en daarna de sleutels aan een bekende had gegeven. Wie dat is wilde N. niet kwijt, al zei hij wel dat hij diegene uit zijn Vietnamese gemeenschap alleen bij bijnaam kende.

Er hing een camera in de buurt van de opslagruimte, maar die staat niet gericht op de bewuste containerbox. Er zijn ook geen afgeluisterde telefoongesprekken waar iets uit opgemaakt kan worden. Daarom kan niet worden bepaald of en zo ja wat voor rol N. speelde bij de drugsopslag.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl