Heerhugowaard Centraal


In de nacht van zondag op maandag zijn meerdere BMW's opengebroken in de omgeving van de Zwarte Dolfijn in Heerhugowaard. Er zijn onder andere navigatiesystemen en sturen weggenomen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen en camerabeelden. Contact opnemen kan via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vooral duurdere BMW's zijn populair bij autokrakers, die zichzelf stilletjes toegang kunnen verschaffen door het signaal van de elektronische autosleutel te hacken. Eenmaal binnen worden vakkundig kostbare systemen uit het dashboard en de middenconsole verwijderd. Ook het stuur is gewild, of alleen airbagsysteem wordt gedemonteerd.

Digitale autosleutels zijn nooit helemaal stil en het bereik van het signaal is grofweg zes meter, ook door muren. Het signaal kan eenvoudig worden geblokkeerd met aluminiumfolie of een metalen blikje. Er zijn steeds meer autosleutels waarbij het signaal uitgeschakeld kan worden. (foto: Politie Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl