De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft dinsdagavond het bestemmingsplan van de Vaandel Zuid goedgekeurd. Dit besluit is een belangrijke stap in het proces naar de ontwikkeling van het Expertisecentrum Passend Onderwijs en buurtschap Hugo’s Tuin.

De voorbereidingen voor de bouw van het expertisecentrum zijn al in volle gang. In november was ingestemd met het investeringsbesluit en het definitieve ontwerp, en nu wordt de grond bouwrijp gemaakt. Medio april worden de laatste contracten ondertekend, zodat Bouwgroep Dijkstra Draisma nog voor de zomer kan beginnen met de eerste bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor begin 2023.

Het expertisecentrum wordt voor tot 400 kinderen uit de regio een onderwijsplek, waar zij aanvullende ondersteuning en zorg kunnen krijgen. De doelgroepen zijn leerlingen met een beperking en leerlingen met ernstige leer- en/of gedragsproblemen. In het gebouw komen leslokalen, twee sportzalen, een therapiebad en ruimten voor behandeling en zorg. Het gebouw wordt volledig energieneutraal.

Hugo’s Tuin is een initiatief van Cittanova en Ter Steege Bouw Vastgoed. In het ontwerp staan 28 (huur)zorgwoningen en 108 huizen, waarvan 40 procent sociale koop. Hugo’s tuin wordt een vriendelijke wijk met veel gemeenschappelijk groen, waaronder moes- en pluktuinen, een boomgaard, een dierenweide, een buurtschuur en veel water. De woningbouw wordt gefaseerd uitgevoerd. De planning is om voor de zomer te starten met de verkoop van de eerste fase. Meer op hugostuin.nl.

Voor die op dit moment de Vaandel Zuid bezetten worden maatregelen getroffen om leefgebied te behouden en nieuw te creëren. Er komen onder andere een faunatunnel onder de N194 en een faunapassage langs de Middenweg.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl