Tony van Diepen heeft goud en zilver gewonnen op de 4x400m en 400m tijdens het EK Indoor Atletiek in de Poolse stad Torun. Moest de geboren en getogen Heerhugowaarder op zaterdag nog genoegen nemen met zilver op de individuele sprint, een dag later kwam de grote voldoening toen hij als laatste loper van het estafetteteam wél als eerste over de finish kwam. Mede dankzij hem won Nederland het medailleklassement voor landen.

Voorafgaand aan de finale 400m leek de 24-jarige Tony van Diepen, die vooral verblijft op Nationaal Sportcentrum Papendal, het sterkste te zijn. Hij won zijn serie en halve finale overtuigend, verbeterde zijn record naar 46,06s en zette zo de snelste tijd neer. Maar indoor draait de 400m om meer dan snelheid: de tweede ronde wordt niet meer in aparte banen gesprint, en inhalen is lastig door de krappe bochten. Er werd hard gestart, waardoor Van Diepen als derde het laatste rondje in ging. Daarna wachtte tot na de laatste bocht met zijn aanval, maar zijn keuze voor de binnenzijde viel slecht uit. Hij moest alsnog buitenom langs zijn landgenoot Liemarvin Bonevacia en daarna bleef de Spanjaard Oscar Husillos nét buiten bereik. Van Diepen werd tweede in 46,25s op drie honderdsten van de winnaar.

Op de 4x400m mannen was Nederland favoriet. Individueel was er niet alleen zilver en brons, maar Jochem Dobber pakte de vijfde plaats en als ieder land vier atleten per onderdeel had mogen opstellen, was Ramsey Angela er misschien ook nog wel finalist geweest. De vier mannen maakten hun favorietenrol helemaal waar en Tony van Diepen had de eer om als laatste loper van het team als eerste over de finish te komen.