Heerhugowaard Centraal


Het Noordwest Ziekenhuis heeft een treurige mijlpaal bereikt: sinds de eerste coronapatiënt in Nederland een jaar geleden werd ontdekt, heeft het ziekenhuis er meer dan 1.000 opgenomen. Dit meldt het NHD. De eerste opname was op 13 maart. Van de positief geteste mensen werden er 893 behandeld op de speciale verpleegafdeling en 169 op de intensive care.

De opnamecijfers van het NWZ liggen beduidend hoger dan het regionale en ook het landelijke gemiddelde. Dit komt echter doordat er tijdens de opleving van het virus veel mensen vanuit andere regio's, en dan met name Amsterdam, zijn opgenomen.  Over de hele periode zijn veertien patiënten  per helikopter naar een ander ziekenhuis overgebracht. Over het aantal sterfgevallen doet het ziekenhuis geen mededelingen.

Het drukste was het op 8 april 2020, toen er 28 coronapatiënten op de IC lagen en 63 in de verpleegkliniek. Dat waren er eigenlijk meer dan het ziekenhuis kon hebben. Tijdens de tweede golf kwam het nooit zo ver doordat meerdere patiënten overgebracht zijn naar andere ziekenhuizen. Wel was de druk over een langere periode hoog.

Een bijkomstige uitdaging was vooral in het begin de schaarste aan persoonlijke beschermingsmiddelen, aldus het NHD. Nu kan die op peil gehouden worden, maar vooral de prijs van handschoenen is enorm gestegen. (foto: Facebook / NWZ)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl