Heerhugowaard Centraal


De kans is groot dat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord einde deze week op het coronadashboard een niveau wordt opgeschaald, van 'zorgelijk' naar 'ernstig'. Dat komt door het snel toenemende aantal positief getesten in de regio. De gemeente Bergen laat de meeste positief getesten zien van de regio per 100.000 inwoners. Dat meldt woordvoerder Harry Katstra van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord tegen mediapartner NH Nieuws.

De hoge aantallen positief getesten in de gemeente Bergen hebben mogelijk te maken met een uitbraak van corona binnen het verzorgingstehuis Oudtburgh in Bergen en een besmettingshaard in zorgcentrum Prins Hendrik in Egmond aan Zee. Hoe hoger de regio over drie weken is ingeschaald op het coronadashboard, des te minder worden de maatregelen in deze regio verlicht.

Op het coronadashboard van de overheid is afgelopen zaterdag een enorme piek te zien in het aantal coronabesmettingen in de meeste gemeenten in Noord-Holland Noord. Dit is misleidend, want volgens de GGD komt dit door achterstallige administratie. Sommige tests hadden al eerder in de week moeten worden doorgegeven. De stijgende lijn blijft wel steil omhoog gaan, ook als de cijfers eerder waren doorgegeven.

Afgelopen zaterdag zijn door de GGD in de hele regio in totaal 404 positief getesten gemeld aan het RIVM. Dat is 150 besmettingen per 100.000 inwoners. Als in een regio een week lang gemiddeld 150 besmettingen zijn per 100.000 inwoners, wordt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord einde deze week op het coronadashboard een niveau opgeschaald, van 'zorgelijk' naar 'ernstig'. Die kans acht Katstra erg groot.

Hij kan geen uitspraak doen over specifieke stijgingen. Zo zijn in Drechterland, Medemblik en Bergen het aantal besmettingen erg hoog - en zijn die dus donkergekleurd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl