De introductieweken voor eerstejaars studenten mogen doorgaan, zolang organisatoren zich aan de beperkingen houden. Dat maakte het kabinet donderdagavond bekend. Omnivas, gelieerd aan de Hogeschool Inholland in Alkmaar heeft daar geen boodschap meer aan. Door de coronacrisis voelt de  studentenvereniging zich genoodzaakt de introweek te schrappen. "Na 27 jaar lang het jaar te starten met een introweek, hebben we nu honderden studenten moeten teleurstellen."

"Toen corona binnen Nederland kwam, begon de onzekerheid over alles. Wat betekent dit voor onze feesten, introductieweek, weekendjes weg? Het duurde maanden totdat wij enige duidelijkheid kregen over de introductieweek. De stress lag hoog, want niemand wist wat we nog konden doen", vertelt Noortje Oostrom, voorzitter van de Omnivas Introductiecommissie aan mediapartner NH Nieuws.

Veel studentenverenigingen kondigden al aan dat de introductieweek dit jaar in een alternatieve vorm zou doorgaan. De meeste activiteiten worden online gehouden. Maar zo'n alternatieve introweek zit er dit jaar ook niet in voor de Alkmaarse studentenvereniging. "Met alle maatregelen die er nu lopen, hebben wij helaas niet de mogelijkheden om nog wat te organiseren. Wij draaien op vrijwilligers en donaties van sponsoren. Daardoor hebben wij helaas niet genoeg geld om een anderhalvemeter-event te organiseren", aldus Oostrom.

Het kabinet heeft vastgesteld dat intro-activiteiten mogen doorgaan, maar tot uiterlijk 22:00 uur en er mag geen geen alcohol worden geschonken. Ontgroeningen zijn echter ten strengste verboden.
Bekeken: 2187x