Deze week heeft De Raatstede in Heerhugowaard van Defensie versterking gekregen in te strijd tegen het coronavirus. Drie militaire verzorgenden, drie verpleegkundigen en een basisarts ondersteunen de zorgteams van het woonzorgcentrum voorlopig voor een periode van drie weken. ,"Wij zijn erg blij met de extra handen, zodat wij de zorg in deze crisisperiode onverminderd kunnen voortzetten", vertelde bestuurder Gabriele Kasten op de Pieter Raat website.

Covid-19 is geconstateerd bij 22 bewoners en 16 medewerkers van De Raatstede. Twaalf van de bewoners, waarvan zeven besmet, zijn sinds 20 maart overleden. "Dat stemt ons zeer verdrietig", zei Karsten.

Pieter Raat had zelf om de steun gevraagd via Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, nadat een aantal medewerkers besmet was geraakt, symptomen had of op andere wijze ziek was. "We zijn op de goede weg, maar deze periode vraagt veel van onze zorgmedewerkers, van ons allemaal. De extra handen van de Defensie-medewerkers zijn daarom meer dan welkom", aldus Karsten. "Ze werken in tweetallen: een team gaat aan de slag bij basiszorg, de andere teams worden ingezet bij de afdeling meerzorg. Zij worden aangestuurd door de leidinggevenden van onze organisatie. Zoals het er nu naar uitziet, blijven deze nieuwe collega’s drie weken."

De militairen kwamen aan in uniform, maar zijn binnen bij de De Raatstede aan de slag in Pieter Raat-bedrijfskleding.

De medische teams van Defensie zijn gewend om gedurende een lange periode in crisissituaties en onder extreme druk te werken. "Door de verlichting op de werkvloer kunnen wij, net zoals we dat de afgelopen weken hebben gedaan, de professionele zorg blijven bieden die onze senioren nodig hebben. Wij zijn dankbaar voor de extra ondersteuning. Samen zorgen wij voor onze senioren!’" (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1727x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/