GGD Hollands Noorden is een onderzoek begonnen onder de inwoners in Noord-Holland Noord. De gezondheidsdienst wil in kaart brengen wat de invloed is van de coronacrisis op het dagelijks leven. De vragenlijst, die in ongeveer 20 minuten is in te vullen, is bedoeld voor iedereen van 16 jaar en ouder.

De GGD wil onder meer weten wat inwoners vinden van de informatievoorziening vanuit overheidsinstanties en van de berichtgeving over het coronavirus door lokale media. Ook worden er vragen gesteld over de (geestelijke) gezondheid, of mensen in risicogebieden zijn geweest of contact gehad hebben met een coronapatiënt. Hierbij wordt expliciet aangegeven dat de antwoorden alleen worden gebruikt om de resultaten van het onderzoek te duiden en niet om het aantal besmettingen beter in kaart te brengen.

Ook gaat de GGD nog specifiek in op de veranderde thuissituatie en geeft een aantal tips voor mensen die bijvoorbeeld met vragen over de combinatie van thuiswerken en schoolbegeleiding zitten. Daarbij wordt ook aangegeven hoe mensen in contact kunnen komen met een opvoedadviseur.

Na het afsluiten van de vragenlijst worden deelnemers automatisch doorgestuurd naar de speciale corona-informatiepagina van GGD Hollands Noorden.
Bekeken: 2340x