Veertien zorgorganisaties in Noord-Holland Noord vragen gemeenten om duidelijkheid rond hun beleid tijdens de coronacrisis. Binnen het HAL-gebied gaat het om Horizon Zorgcentrum, Stichting Warm Thuis, Geriant, Magentazorg, De Pieter Raat Stichting, Stichting Niko en Stichting Alkcare. Er zijn zorgen over de vergoedingen, aangezien het nu niet altijd mogelijk is om de contractueel vastgelegde diensten te leveren.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis houden de VVT-organisaties (verpleging, verzorging, thuiszorg) in de regio dagelijks crisiscommunicatie om de impact van de crisis voor cliënten, hun verwanten en medewerkers zo goed mogelijk op te vangen. Een enorme uitdaging, waarbij samenwerking en heldere communicatie van groot belang zijn, ook met de gemeenten.

"Overduidelijk is dat het voldoen aan de contractuele verplichtingen in deze tijd een nieuwe dimensie heeft gekregen waarbij de behoefte aan duidelijkheid en bestuurlijk comfort groot is", aldus Jolanda Buwalda, voorzitter Raad van Bestuur Omring, namens de veertien.

Ondanks een oproep van de VNG om duidelijkheid aan VVT-organisaties te verstrekken, is er die er nog niet helemaal en dat zorgt voor enige onrust. Buwalda: "Wij onderschrijven dat zeer en zeker de richting die VNG hierbij geeft om aanbieders te blijven betalen, ook als er een andere of beperkte prestatie geleverd wordt. Op die manier zorgen we er samen voor dat ons zorglandschap intact blijft voor de periode na deze heftige tijd."

De veertien vragen de gemeenten in de regio om collectief en eenduidig duidelijkheid te verschaffen.
Pin It
Bekeken: 2216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/