Heerhugowaard Centraal


Het crisisteam van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar bedrijven die iets kunnen betekenen bij het inkopen en produceren van hulpmiddelen om het coronavirus te bestrijden. Het nieuw opgerichte Landelijk Consortium Hulpmiddelen koopt medische hulpmiddelen gezamenlijk in, zonder winstoogmerk. Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft  al veertig bedrijven uit Noord-Holland Noord bereid gevonden tot aansluiting, waaronder bedrijven uit Alkmaar en Heerhugowaard.

Welke bedrijven dit zijn wil Abdellah Ezzerari, projectmanager bij het Ontwikkelingsbedrijf, niet kwijt. "Dat is op verzoek van het ministerie. We willen de veiligheid van de ondernemers niet in het geding laten komen. Er kan bij schaarste een run op mondkapjes komen. Kijk naar het haaiengedrag van Amerikaanse bedrijven op de luchthaven van China. Ze kopen zendingen mondkapjes op die bijvoorbeeld voor Frankrijk bestemd zijn."

Met een partij uit West-Friesland zijn inmiddels concrete afspraken gemaakt om via haar netwerk grote aantallen mondkapjes en andere beschermingsmiddelen te importeren. Met twee andere bedrijven worden nog gesprekken gevoerd. Ezzerari: "Wij hebben in Nederland geen ondernemers die normaal gesproken al mondkapjes invoeren. Deze bedrijven gebruiken hun Chinese netwerk anders voor kleding, speelgoed en dergelijke."

Naast de import is ook de productie van bijvoorbeeld beschermingsschorten en beademingsapparatuur belangrijk. "Daar is de overheid nog dringend naar op zoek. We spreken hier al met twee bedrijven over. Er worden ons hele fabriekshallen aangeboden, door ondernemers waarvan het bedrijf stilligt."

Vanwege de schaal van deze crisis is de Rijksoverheid nog steeds, en met spoed, op zoek naar meer bedrijven uit die willen ondersteunen met het leveren en/of produceren van beschermingsmiddelen voor de zorg.  Bedrijven in de regio kunnen contact opnemen met  Abdellah Ezzesari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl