Velen zullen zich er vast al op ingesteld hebben. Aanvankelijk was 6 april geprikt als verloopdatum voor een reeks dringende adviezen en maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, maar langzamerhand werd wel duidelijk dat er meer tijd nodig is. Dagelijks worden nog honderden patiënten in ziekenhuizen opgenomen. Daarom zijn al deze maatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april.

Het betreft maatregelen als het gesloten houden van scholen, sport- en fitnessclubs en sportaccommodaties, horeca, casino's, culturele bedrijven en instellingen als musea, en ondernemingen waarbij fysiek contact gemoeid is, zoals kappers, beauty- en massagepraktijken. Vakantieparken en campings mogen geen gedeeld sanitair open hebben. Daarnaast blijven alle steunmaatregelen van kracht.

Verder worden mensen dus drie weken extra verzocht om toch vooral thuis te blijven wanneer dat kan, in het openbaar zeker 1,5m afstand tot elkaar te houden, thuis te blijven bij verkoudheid of ziekte en hooguit drie gasten thuis op bezoek te hebben.

Ook blijven maatregelen langer van kracht voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer en Stadswerk072. Zo blijft de Stadswerk-balie tot en met 28 april dicht en wordt geen grofvuil aan huis opgehaald.

Uiterlijk 21 april wordt besloten of maatregelen wel of niet nog eens verlengd worden. Premier Rutte waarschuwde dat na 28 april nog een aantal regels en adviezen kunnen gelden.

Het verbod het organiseren en bijwonen van evenementen met vergunnings- en meldplicht duurt nog altijd tot 1 juni.
Bekeken: 2132x