Heerhugowaard Centraal


Zondagochtend is met behulp van meerdere politieauto's een vluchtende automobilist klemgereden op de N242 bij Heerhugowaard. De achtervolging die er aan voorafging begon al bij Amsterdam, waar de bestuurder een stopteken negeerde. Later bleek het te gaan om een 25-jarige Heerhugowaarder die gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Een achtervolging op hoge snelheid met meerdere politie-eenheden volgde tot de verdachte op de provinciale weg bij Heerhugowaard door de politie kon worden ingesloten ter hoogte van Westtangent. Daarbij werd een 'pit-manoeuvre’ gebruikt, waarbij de achtervolgende politieauto de vluchtauto linksachter een duwtje geeft, waardoor de auto abrupt draait. Wanneer de bestuurder de macht over het stuur verliest eindigt hij (of zij) vaak achterstevoren tot stilstand.

De bestuurder is aangehouden, het is nog onbekend waarom de man er vandoor is gegaan, daar wordt onderzoek naar gedaan door de politie. (foto: Twitter/@POL_Hoofdwegen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl