Heerhugowaard Centraal


Maandag 23 december worden Bo van Wetering en Delaila Amega door burgemeester Bert Blase en sportwethouder Annette Valent in het gemeentehuis van Heerhugowaard gehuldigd. Het tweetal werd op 15 december wereldkampioen handbal met het Nederlandse team, door in een zinderende finale Spanje te verslaan. Teamgenoot Tess Wester moest helaas afzeggen.

Bo en Delalila zijn hun handbalcarrière begonnen bij Tornado. Vertegenwoordigers van de Waardse handbalvereniging zullen ook bij de huldiging zijn. Tornado organiseert na de huldiging van de gemeente nog een eigen bijeenkomst op de eigen locatie, Parklaan 1. Tess Wester begon haar carrière bij Hugo Girls.

"Met het behalen van de wereldtitel hebben zij fantastisch gepresteerd en daardoor het Nederlandse vrouwenhandbal mondiaal op de kaart gezet", aldus de gemeente. "Hiermee zijn zij een inspiratiebron voor de opgroeiende generatie handballers, (inter)nationaal en lokaal, aldus de motivering van het gemeentebestuur voor de huldiging."

Als bonus werd het gouden handbalteam op de valreep nog genomineerd voor de nationale titel 'Sportploeg van het Jaar'. Woensdag, slechts drie dagen nadat het winnen van het WK, sleepten ze deze titel ook binnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl