Maandagavond was de gemeenteraad op bezoek bij de jarige brandweer van Heerhugowaard. In het kader van het 150-jarig bestaan overhandigden de aanwezige raadsleden namens inwoners een bijzonder cadeau aan het vrijwillige korps. Ook werd fanatiek meegedaan aan een aantal brandweeroefeningen.

Het cadeau was een plaquette met daarop de Firefighter's Prayer. Het gebet in dichtvorm werd in 1958 geschreven door de toen jonge brandweerman A.W. Smokey Linn en is alom bekend bij de Amerikaanse brandweer, maar ook ver buiten de grenzen. Destijds was er nog geen opvang na traumatische ervaringen. Smokey schreef het gebet na zo'n ervaring. Drie kleine kinderen werden levend verbrand, terwijl hij en zijn collega's tevergeefs veiligheidstralies op tijd probeerden te verwijderen.

"Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken", laat de Waardse brandweer weten. "Dit fantastische cadeau krijgt een mooie plek in onze kazerne. Wij hopen de komende 150 jaar met dezelfde inzet onze gemeenschap veilig te houden." (foto: Facebook / Brandweer HHW)

Het gebet gaat als volgt:

"When I am called to duty, God wherever flames may rage,
give me strength to save a life, whatever be its age.
Help me to embrace a little child before it's too late,
or save an older person from the horror of that fate.
Enable me to be alert to hear the weakest shout,
and quickly and efficiently to put the fire out.
I want to fill my calling and to give the best in me,
to guard my neighbor and protect his property.
And if according to your will I have to lose my life,
bless with your protecting hand my loving family from strife."
Pin It
Bekeken: 2519x
https://ee.itk.ac.id/data/