Heerhugowaard Centraal


Bij het lezen van een oproep van stichting Rocking up X-mas viel voor de Waardse salsadocente Sylvia de Wilde alles samen; haar liefde voor kerstmis, haar organisatietalent en iets goeds doen voor de medemens. Ze meldde zich direct aan als locatiemanager en zorgt dat gezinnen uit Heerhugowaard die afhankelijk zijn van de Voedselbank, verrast worden met een bijzonder kerstpakket. "We willen dit jaar 50 gezinnen blij maken met een kerstpakket met daarin een driegangenmenu en een kerstontbijtje voor de volgende dag. Onwijs tof."

De landelijke stichting Rocking up X-mas is in 2013 begonnen in Amersfoort en spreidt zich sindsdien als een olievlek uit over Nederland. Dit jaar is Sylvia van start gegaan in Heerhugowaard. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en maakt dat ze bijna alles al in kannen en kruiken heeft. "Ik heb een locatie waar we gaan inpakken en het vrijwilligersteam is compleet. We zijn met 25 tot 30 mensen, dat is echt heel veel,"  vertelt Sylvia. "Ik was best wel bang dat vrijwilligers en adressen verzamelen wel een van de moeilijkste dingen zou zijn, maar dat heb ik inmiddels voor elkaar gebokst. De basis staat."

"Ik ben nu aan het kijken wat we kunnen toevoegen aan de pakketten. Voor kinderen hebben we bijvoorbeeld zwemkaartjes en kaartjes voor de trampolinehal. Er zijn gelukkig bedrijven die me hierin ondersteunen. Zo helpt de VUE-bioscoop in Heerhugowaard mee en wil ook de bowlingbaan in heerhugowaard wel doneren." Maar daarmee is ze er nog niet. "Ik ben nu aan het kijken voor de oudere kinderen en volwassenen in het gezin."

Het samenstellen van de pakketten verloopt vlot. "Maar ik merk dat het vinden van gelddonateurs veel meer aandacht vraagt dan ik verwachtte. Maar het eerste basisdoel van 500 euro hebben we wel al gehaald," zegt Sylvia. Het volgende doel is om zelfstandig te kunnen draaien zonder afhankelijk te zijn van de landelijke stichting. "Daarvoor hebben we in totaal 2.500 euro nodig om de 50 pakketten zelf te kunnen betalen."

Sylvia kijkt uit naar de 'inpakdag' en het overhandigen van de kerstpakketten. Ook heeft ze al plannen voor kerstmis volgend jaar. "We willen ieder jaar het aantal pakketten verdubbelen."

Wie Sylvia wil helpen met geld of producten kan hiervoor terecht op haar website rockingupxmas.nl/heerhugowaard. (Foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl