Heerhugowaard Centraal


Naar aanleiding van de plannen rondom de fusie Heerhugowaard-Langedijk gaven Koedijk en Sint Pancras aan liever bij Alkmaar te willen horen. De fuserende gemeenten stellen nu voor om de dorpskernen door een soort 'eigen' bestuur te laten vertegenwoordigen.

"Alles is voorlopig ter beoordeling aan de provincie en de Tweede Kamer", laat een woordvoerder van de gemeente Heerhugowaard weten. "Maar niets is nog concreet. In het huidige proces doen Sint Pancras en Koedijk nog gewoon mee met de fusie Heerhugowaard-Langedijk".

John van der Rhee, fractievoorzitter VVD Alkmaar, heeft via Twitter zijn mening al geuit: "En dit experiment is gewoon een bestuurlijke fopspeen, waarmee de diverse malen uitgesproken wens van de inwoners van zowel St. Pancras als Koedijk wordt genegeerd."

Volgens Blase gaat het de dorpsbewoners van Sint Pancras en Koedijk vooral hun dorpsidentiteit. Intussen buigt de Alkmaarse gemeenteraad zich over een de mogelijkheid tot een grenscorrectie. Op 19 en 28 november wordt vergaderd over de houding die Alkmaar gaat innemen ten opzichte van Sint Pancras en Koedijk. Heerhugowaard en Langedijk gaven per brief al aan dat zij niet zullen meewerken aan een grenscorrectie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl