Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


"Dit is een heel belangrijke mijlpaal", zegt projectmanager van de provincie Sander Pijlman wanneer het acht meter grote, gapende gat in de N242 eindelijk gedicht wordt met een spiksplinternieuw brugdek. "wat je ziet is dat het val, het beweegbare brugdek is opgekrikt, door het andere brugdeel heen wordt gevaren en op z'n plek wordt gelegd."

Het vorige brugdek moest met enorme kranen en onder een exacte hoek  worden 'ingehangen' om daarna vast te worden gelast aan de oude 'lepels' die er voor zorgen dat een brug open en dicht kan. Dit brugdek is compleet met die lepels en kan daarom gewoon horizontaal worden gemonteerd. dat gebeurt met een enorme hydraulische krik die het val boven het wegdek tilt en,  wanneer de ponton op z'n plek ligt, voorzichtig weer laat zakken.

"Dit is een beetje zoals het bereiken van het hoogste punt van een gebouw", verduidelijkt Pijlman de gebeurtenis. Het is de eerste positieve mijlpaal sinds een hele tijd in het project dat geplaagd wordt door tegenslagen en de daarmee gepaard gaande kostenoverschrijding.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl