Het komt soms met bakken uit de lucht en het is logisch dat al het regenwater dan niet zomaar even afgevoerd wordt. Toch wil gemeente Heerhugowaard graag meldingen ontvangen van flinke wateroverlast, want misschien is er wel een kolk of rioolbuis verstopt.

Het rioolstelsel kan grote hoeveelheden regenwater in korte tijd niet altijd goed verwerken en op veldjes zakt het water sowieso niet snel weg. Zeker niet als het (grond)waterpeil al hoog is door eerdere regenbuien. Maar als het water na een tijdje nog op straat staat, of een veld na een dag nog altijd blank staat, dan is het riool misschien ergens verstopt geraakt. De gemeente gaat meldingen van wateroverlast af en bekijkt dan of en zo ja hoe het probleem verholpen kan worden.

De afgelopen jaren zijn al veel maatregelen getroffen om de wateroverlast te beperken. Bovendien staan er nog antieke molens en gemalen paraat om bij te springen. Verder onderzoekt de gemeente bij elke nieuwe ingreep in de riolering of het ontwerp een bijdrage kan leveren aan beperking van wateroverlast.

Inwoners zijn echter zelf verantwoordelijk voor eigen huis en tuin. Voor tips, ga naar heerhugowaard.nl.
Pin It
Bekeken: 3002x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/