Heerhugowaard Centraal


Dat een sportvereniging een 100-jarig jubileum viert mag best bijzonder genoemd worden. Het maakt SiU uit Heerhugowaard de oudste sportvereniging  in Heerhugowaard is. Om dat te vieren heeft de jarige club een bronzen beeldje van een turnster laten maken dat dinsdagochtend door voorzitter Remco Dijkstra werd overhandigd aan wethouder Annette Valent-Groot.

"Het is inderdaad best bijzonder dat een vereniging het zo lang volhoud, ook al is SiU ontstaan uit een aantal andere verenigingen", zo beaamd de wethouder. De basis werd in 1919 gelegd door de algemene sportvereniging TAVENU, die in 1998 met TOG fuseerde. Deze fusie betekende de geboorte van Turn-In en later van het afsplitsende TOG. In 1982 werd de naam TOG gewijzigd naar DOS, en tien jaar geleden werd de fusie van Turn-In en DOS een feit en is SiU ontstaan.

SiU is met een wisselend ledenbestand van tussen de 600 en 800 leden ook één van de grotere verenigingen in Heerhugowaard en zet zich in voor de promotie van het bewegen in alle leeftijdscategorieën. Het beeldje is gemaakt door de Waardse kunstenares Greetje de Vries. Een mooie plek voor het jubileumbeeldje wordt nog gezocht, mogelijk krijgt het beeldje een plek in het Poldermuseum.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl