Heerhugowaard Centraal


Drie jonge Waardse meiden Femke, Evelien en Lotte delen hun liefde voor de muziek. Onder de noemer Femke & Friends spelen zij zondag 6 oktober samen met moeder Natasja Valckx, een doorgewinterde dwarsfluitiste, licht klassieke muziek in Het Oude Gemaal.

De zeventienjarige Femke van Steen speelt piano en haar klasgenote Lotte speelt viool. "Ruim vier jaar geleden kregen Lotte en ik op de fiets het idee om samen een lied te spelen. We zaten en zitten in dezelfde klas, inmiddels in 6 VWO. We vonden dit zo leuk dat we besloten om daarna meerdere liedjes samen te gaan spelen."

De jonge muzikanten begonnen met een stuk van AmΓ©lie (Competine) en hebben door de jaren heen meer liedjes aan het repertoire toegevoegd. Onder andere liedjes van Bach en Yann Tiersen. De meiden hebben hun missie gemaakt van het zoveel mogelijk delen van deze muziek. Ze willen bewijzen dat hun muziek ook kan swingen.

Muziek zit duidelijk in de genen bij familie Van Steen. Zo is zus Evelien ook te horen tijdens het concert. "Ik begeleid regelmatig mijn zus Evelien. Evelien zingt al zolang ze kan praten," zegt Femke.

Het concert van Femke & Friends is zondag 6 oktober van 15:00 tot 16:30 uur in Het Oude Gemaal, Huigendijk 17 te Heerhugowaard.Β  Entree kost 5 euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl