Heerhugowaard Centraal


Zoals iedereen naar de supermarkt gaat, zo wordt het steeds normaler dat een smartphonereparateur bezocht wordt. Het is geen vrijwillige keuze, maar door de fragiele techniek van een smartphone of tablet is een defect of schade zo gemaakt. Van een batterij die steeds harder leegloopt tot een gebarsten scherm. Het zijn veelgehoorde klachten en er staan talloze reparateurs klaar om jouw toestel een tweede leven te geven. Alleen al in Heerhugowaard zitten er zeker 10 reparatiebedrijven. Hoe kun je door de bomen het bos zien? Je wilt niet teveel geld kwijt zijn maar wel een kwalitatieve reparatie waarbij je telefoon of tablet de beste behandeling krijgt. De verschillen zijn groot en service is in deze branche zeer belangrijk. Wat mag je dan ook van een goede smartphonereparateur verwachten?

Ervaren monteurs en de juiste tools

Een bedrijf opzetten is heel makkelijk maar de goede mensen in dienst hebben is een tweede. Juist bij smartphones en tablets is het belangrijk dat er mensen met expertise aan werken. Ga daarom eens na hoe lang het bedrijf bestaat en hoe lang de reparateurs al aangesloten zijn of ervaring hebben. Iedereen kan beweren een smartphone te repareren maar dat moet wel op de juiste manier met goede precisietools gebeuren. Met name bij bijvoorbeeld een schermreparatie is het belangrijk dat een monteur eraan werkt die dit vaak heeft gedaan. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat er meer schade ontstaat door het verkeerd weghalen van het scherm. Een backcover kan barsten of het toestel is na reparatie niet goed dicht gemaakt waardoor er vocht in kan komen. Allemaal zaken die voorkomen kunnen worden als een goede monteur je heeft geholpen.

Originele onderdelen

Veel reparateurs kunnen kosten drukken door met goedkopere onderdelen te werken. Dat betekent dat als bijvoorbeeld jouw iPhone of iPad gerepareerd moet worden met een nieuwe batterij, dat er een goedkoper alternatief in je telefoon wordt teruggezet. Op het eerste gezicht lijkt dit prima te werken maar dit soort C-klasse batterijen gaat een stuk minder lang mee. Daarnaast kan het gebruik ervoor zorgen dat andere componenten, zoals het moederbord, niet de juiste stroomtoevoer krijgen. Dat kan schade veroorzaken aan de hardware van je telefoon. Overigens geldt dit niet alleen voor batterijen maar zijn er allerlei namaakonderdelen in omloop. Informeer dus altijd of het bedrijf onderdelen gebruikt die uit de Apple of Samsung fabriek komen of die van een andere grote gerenommeerde fabrikant afkomen. Dit mag je gerust verwachten van een kwalitatieve reparateur.

Op factuur en garantie

Dat het een goed teken is dat een bedrijf op factuur werkt, behoeft verder geen uitleg. Toch kan een factuur veel waardevoller zijn dan je denkt. Het kan namelijk als bewijs dienen voor een eventuele verzekering die je hebt lopen. Stel dat je schade hebt opgelopen die gedekt wordt door een inboedel- of telefoonverzekering. Dan heb je de factuur nodig om aan te tonen hoe hoog de reparatiekosten waren. Belangrijk is dus om na te gaan of het bedrijf erkend wordt door verzekeringsmaatschappijen. Dat kan je veel geld besparen. Daarnaast zijn er ook reparateurs die garantie op vervangen onderdelen of reparaties geven. Een bedrijf als bijvoorbeeld Phoneworld biedt een garantie van 6 maanden op vervangen onderdelen. Zeer waardevol waarbij de factuur dient als garantiebewijs. Vraag daarom ook na of garantie een onderdeel van de service is.

Goed bereikbaar en snel geholpen

De kans is groot dat er bij jou in Heerhugowaard een telefoonreparateur om de hoek zit. Bereikbaarheid is zeer fijn want je wilt snel geholpen zijn. Laatstgenoemde is echter niet zo vanzelfsprekend. Onderbezetting of het niet op voorraad hebben van onderdelen kan ervoor zorgen dat een reparatie veel langer duurt dan je zou willen. Phoneworld is een bedrijf dat veel onderdelen klaar heeft liggen in de filialen waar je altijd kunt binnenlopen. Helemaal als je van tevoren een afspraak per mail of telefoon maakt, dan ben je binnen een halfuur geholpen. De onderdelen liggen voor je klaar en de monteur helpt je meteen als je binnenloopt. Ook een service die je mag verwachten van een goede smartphonespecialist.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl