Trots zijn de Schermernaren op 'hun' molens. Tijdens de Schermermaaldag op zondag 1 september draaien de wind- en watermolens op volle toeren en zijn een aantal molens geopend voor bezoek.

De beeldbepalende molens leveren de fraaiste landschapfoto's, maar binnen in de molen gaat het er vaak minder rustig aan toe. Aangedreven door wind en water, trilt, klopt en bonkt de molen. Beleef hoe de eeuwenoude molens water uit de polder halen of graan tot meel te malen.

Kom tijdens de Schermermaaldag de molens van binnen bekijken. Beklim de dagelijks geopende Museummolen in Schermerhorn en bewonder Molen De Otter in Oterleek. Ook de molenaars en bewoners van 'niet-openbare' molens stellen zondag hun deuren open. Op de Facebookpagina van De Schermermolens staat vermeld welke dat zijn. Een interactieve kaart geeft de opengestelde molens weer. (Foto: Joris van Lier)
Pin It
Bekeken: 2303x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/