Heerhugowaard Centraal


Maandag 19 augustus start een buurtbusdienst tussen Heerhugowaard en Langedijk, ter vervanging van de buslijnen 150 en 10, die vorige zomer werden opgeheven. Die nieuwe lijn 407 rijdt 's ochtends vanaf het NS-station via de Langebalkbrug naar Langedijk en terug via de Broekhornerbrug. 's Middags is de route omgekeerd.

De 407 rijdt vanaf het NS-station via de Nijverheidsstraat, Newtonstraat en de Langebalkbrug naar Langedijk. Hier doet de bus nieuwe haltes aan bij de begraafplaats Oostertocht, zwembad Duikerdel en de Tulpenstraat. Daarna gaat de route via de bestaande haltes aan de Voorburggracht naar Winkelcentrum Broekerveiling, voordat deze terugvoert naar het station. 's Middags wordt in omgekeerde richting gereden. De bus rijdt doordeweeks twee keer per uur tussen 07:30 en 17:30 uur. Betalen kan met de OV-chipkaart.

Connexxion schrapte de oude buslijnen omdat deze niet rendabel waren, maar er was wel voldoende animo om een buurtbus te overwegen. Via een motie in de Langedijker raad werd deze mogelijkheid onderzocht en uiteindelijk kwamen beide betrokken gemeenten, HugoHopper, de provincie en Connexxion tot een overeenkomst. Ook het Rocov-NH droeg een steentje bij.

De buurtbus wordt vooral mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers die zich bij HugoHopper hebben gemeld. De betrokken organisaties spreken hun waardering uit. Wethouder Nils Langedijk van Langedijk: “Veel mensen zijn afhankelijk van het OV en het is geweldig dat dit met medewerking van velen tot stand is gekomen”. Waardse evenknie Annette Valent vult aan: “Deze busverbinding is belangrijk, ook omdat mensen met behulp van deze lijn makkelijker andere mensen kunnen ontmoeten..

In Noord-Holland verleent het provinciebestuur subsidie voor buurtbussen en verenigingen als HugoHopper, en Connexxion doet het onderhoud. Omdat vrijwilligers steeds moeilijker te vinden zijn, wil de provincie samen met vervoersverenigingen strategieën bedenken om dit tij te keren.

Vrijdag 23 augustus wordt de 407 officieel in gebruik genomen door wethouders Langedijk en Valent, samen met gedeputeerde Adnan Tekin en Hugo-Hopper vicevoorzitter Piet Kerkvliet. Dit gebeurt vanaf 10:00 uur tegenover het kantoor van HugoHopper, gevestigd aan de Middenwaard 127.

De dienstregeling en meer informatie zijn te vinden op hugohopper.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl