Steeds vaker schakelt de politie de GGD in om bloedtesten af te nemen, zo meldt NHD. Alleen al in het eerste half jaar van 2019 is GGD Hollands Noorden 298 keer ingeschakeld. Ter vergelijk: in 2018 werd in een heel jaar 352 testen gedaan, in 2017 nog 165.

Een verklaring van de toename is de scherpere controle van de politie op alcohol en drugs in het verkeer en bij incidenten. Als de blaasproef en de speekseltest positief uitslaan, wordt een forensische arts van de GGD gevraagd om bloed af te nemen van de verdachte.

Forensische artsen doen meer dan alleen bloedproeven afnemen, ze worden ook ingezet bij onderzoek naar zedenmisdrijven en nemen DNA-materiaal af van verdachten en slachtoffers.

Ook voeren ze lijkschouwingen uit, onder meer om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. Het aantal zorgconsulten aan personen die achter tralies zitten is vorig jaar ook aanzienlijk gestegen, van 201 naar 2178.
Pin It
Bekeken: 2169x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/