Heerhugowaard Centraal


De wet van Murphy lijkt van toepassing bij de Leeghwaterbrug. Niet alleen de automobilisten zitten langer in de ellende, nu zijn ook de fietsers aan de beurt. Het tijdelijke overzetpontje naast de brug is sinds dinsdagmiddag stuk.

"De pont is gisteren uit de vaart genomen omdat de schroef verdwenen was," zegt Harry Nobel, die als technische coördinator bij exploitant ODV Maritiem bezig is met het oplossen van het probleem. Maar dat blijkt niet eenvoudig. "We hebben wel een reserveschroef, maar de as is zo beschadigd dat die opnieuw gedraaid moet worden."

De pont staat nu op de werf voor reparatie, pal naast de 'reservepont' Walnood die momenteel wacht op een keuring en niet ingezet kan worden. Nobel is druk op zoek naar een andere invaller. "We proberen een vervangend pontje te vinden, maar dat is erg moeilijk."

Wanneer de pont weer kan varen is nog onduidelijk. "We houden een slag om de arm, maar we hopen dat we vrijdag weer kunnen varen." Tot die tijd zullen de fietsers zelf een andere route moeten kiezen, de bewegwijzering is hier nog niet op aangepast.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl