Tijdens de grote 112-storing maandagmiddag is alles op de huisartsenpost in Alkmaar goed verlopen. De post heeft niet KPN als provider, dus wat betreft telefoonverkeer waren er in ieder geval geen problemen. Maar omdat was aangeraden om bij geen gehoor naar de dichtstbijzijnde hulpverlener te gaan, was er wel meer toeloop dan normaal.

"We zijn voorbereid", vertelde directeur Paul Witteman maandagmiddag aan mediapartner NH Nieuws. "Het is wel heel erg lastig, die storing. En risicovol." De huisartsenpost ving de grotere toestroom van bezoekers op met extra huisartsen en assistenten.

In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de storing bij KPN en de kwetsbaarheid van de noodhulp die het blootlegde. Chris van Dam van het CDA vond het "redelijk onbegrijpelijk". Arne Weverling van de VVD noemt een dergelijke storing  "levensgevaarlijk" en wil dat het kabinet de oorzaak van de storing te weten komt. PvdA-lid Attje Kuiken vindt het "niet uit te leggen" dat er na de grote storing van zeven jaar geleden nog altijd geen goed back-up systeem is.

De storing die het alarmnummer 112 en ook politienummer 0900-8844 trof duurde ongeveer drie uur.
Pin It
Bekeken: 2366x
https://ee.itk.ac.id/data/