Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Het was zondagmiddag een drukte van belang bij Sportcomplex De Meent waar hulpdiensten uit de regio geïnteresseerden een kijkje in de keuken gunden.  "In plaats van dat wij naar de mensen komen komen de mensen dit keer naar ons toe", vertelt Brian Kooij van politie Alkmaar tijdens de open dag van de 112 hulpdiensten.
In totaal waren er 21 diverse hulpdiensten aanwezig, van de brandweer, politie, EHBO'ers tot een heus A.T, een arrestatieteam met specialisten. "Dat is behoorlijk uniek, normaal gesproken zijn die echt bezig met hun eigen taak, maar ze zijn er ook bij vandaag", laat Kooij trots weten.

Maar het was voor de massaal toegestroomde bezoekers natuurlijk ook de uitgelezen kans om eens achter het stuur van een politie auto te kruipen of om  een ambulancebroeder het hemd van het lijf te vragen.

Ook de trauma- en S.A.R (Search and Rescue) helikopters trokken de nodige aandacht, honderden mensen stonden aandachtig naar de blauwe lucht te staren wachtend tot er geland werd en de machines onder toeziend oog van de bemanning van dichtbij bekeken konden worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl