Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Het is een opmerkelijk gezicht. Tussen de plantjes en bloemen op de rotondes bij de Oosttangent in Heerhugowaard stikt het van de champignons. Ali Geeddi en Marga van Lingen van Stadsbedrijf Heerhugowaard gaan ze te lijf met hark en schoffel. "Het lijkt wel of we ons eigen champignonkwekerijtje zijn begonnen", vertelt Marga aan mediapartner NH Nieuws. "Ik heb er nog nooit zoveel gezien."

De grote vraag is natuurlijk hoe de champignons in de rotondetuintjes terecht zijn gekomen. Marga legt uit dat de mest van een champignonkwekerij komt. "De sporen van de paddenstoelen zitten er nog in en dat groeit nu uit. Het zou eigenlijk gestoomd en dood moeten zijn, maar blijkbaar is dat niet goed gebeurd."

Ali vertelt dat de paddenstoelen alle andere planten verdrukken. "Daarom moeten we ze weghalen. Sommige zitten echt diep in de grond en zijn erg groot. Die moeten we er met de hand uithalen. Na afloop schoffelen we nog om te zorgen dat ze niet meer terugkomen." Werk aan de winkel dus.

Het is niet de eerste keer dat er een champignon-invasie is in Heerhugowaard. In 2017 stonden de plantsoenen van de Molenwijk in Heerhugowaard er ook vol mee. De paddenstoelen zijn, mits niet te oud, overigens prima te eten. "Ik heb ze al voor in de soep gebruikt en op allerlei andere manieren", verklapt Marga. "Maar thuis kijken ze me nu wel met scheve ogen aan als ik weer met champignons aankom, haha."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl