Een beetje spannend was het wel na een stevige waarschuwing over de op het dak broedende, en daardoor 'nadrukkelijk aanwezige' meeuwen. Maar uiteindelijk verliep de installatie van het 1.675-ste zonnepaneel op het dak van Middenwaard soepel.

Wethouder Monique Stam van gemeente Heerhugowaard en managers Duco Beltman en Doris Slegtenhorst van WereldHave legden het paneel op de daarvoor gerealiseerde plek. En daarmee is het de grootste 'single system' zonnedak van Wereldhave in Nederland een feit. Er is een Wereldhavelocatie waar nog meer panelen liggen, maar dan gaat het om twee aan elkaar gekoppelde installaties en niet om één systeem zoals bij Middenwaard.

Wethouder Monique Stam was vol lof over het initiatief van Wereldhave om niet te wachten op eventuele regelingen maar "gewoon te doen." De panelen gaan jaarlijks zo'n 450.000 kilowattuur stroom opwekken, gelijk aan het gemiddelde verbruik van 155 Nederlandse huishoudens, en halen daarmee de energierekening flink omlaag.

En dat is iets "wat de huurders ook gaan merken" vertelt Doris Slegtenhorst van Wereldhave. "Het verduurzamen van Middenwaard is onderdeel van de strategie om het energieverbruik met 30 procent te verminderen ten opzichte van 2013." De installatie verdient zichzelf in ongeveer negen jaar terug en kan dan nog zo'n 15 jaar mee.
Pin It
Bekeken: 3676x
https://ee.itk.ac.id/data/