Heerhugowaard Centraal


Als het EK Wielrennen in augustus in Alkmaar wordt gehouden, staat de stad ook internationaal flink in de schijnwerpers. Omringende gemeenten kunnen en daar ook de vruchten van plukken, dus vroeg het Alkmaarse gemeentebestuur om financiële bijval. De toezeggingen lopen sterk uiteen, van 500 tot 45.000 euro, leerde mediapartner NH Nieuws.

Dat Heiloo 500 euro offreerde was al bekend gemaakt, maar ook Uitgeest vindt dat wel genoeg. Heerhugowaard is bereid 45.000 euro te investeren en steekt daarmee met kop en schouders boven de rest uit. Bergen en Castricum trekken allebei 1.500 euro uit. Langedijk beraadt zich nog op een financieel steuntje in de rug. Alkmaar zelf investeert 950.000 euro in het EK.

Woordvoerder Wouter Kraakman van gemeente Alkmaar laat tegenover NH weten geen waardeoordeel te hechten aan het grote verschil in de bedragen: "We zijn blij met de bijdragen, en los van het bedrag zijn we blij dat ze hiermee laten blijken dat ze het evenement steunen."

De gemeenten overleggen met elkaar hoe de toegezegde bedragen geïnvesteerd zullen worden. Ze hoeven niet per se in het EK zelf te worden gestoken, maar kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden om het gebruik van de fiets te stimuleren. "Bijvoorbeeld door fietspaden te verbeteren of fietsroutes door meerdere gemeentes uit te zetten."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl