Zaterdag 27 april is het Koningsdag en deze dag start in alle Nederlandse gemeenten met de 'aubade'. De aubade op Koningsdag is een Nederlandse traditie waarbij het volk de koning toezingt met het Wilhelmus. Burgemeesters nemen die aubade af als vertegenwoordiger van de koning.

In Heerhugowaard start het programma voor genodigden om 10:00 uur met koffie en thee in het gemeentehuis, waarna het gezelschap zich bij goed weer verplaatst naar het Stadsplein om daar vanaf 10:15 uur het optreden van de fanfare “Hou en Trouw” bij te wonen. Om 10:30 uur ontvangt burgemeester Blase iedereen vanaf het balkon, waar hij dan vergezeld zal zijn door inwoners die de dag ervoor tijdens lintjesregen een koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

Om 10:40 uur hijsen zeekadetten de Nederlandse vlag en speelt Hou en Trouw twee coupletten van het Wilhelmus, en om 10:45 uur treedt er een koor op. Vanaf 11:00 nodigt de burgemeester uit tot oranjebitter of jus d’orange in het gemeentehuis en dan starten aansluitend om 11:30 uur andere activiteiten op diverse locaties in Heerhugowaard.
Pin It
Bekeken: 2799x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/