Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Afgelopen avond en nacht vond in Wijhe een bijzonder transport plaats: het 240 ton zware brugdeel van de Leeghwaterbrug werd door het Overijsselse dorp vervoerd. De brug werd daar in een fabriek gebouwd en staand richting de haven gebracht. Vanaf daar zal het via het water naar Alkmaar onderweg gaan.

Het pastte volgens RTV Oost allemaal nét. Rakelings ging het mega-transport langs een tankstation en lantaarnpalen moesten aan de kant. Omwonenden moesten zelfs tijdelijk hun huis uit. Het brugdeel is de nieuwe klep van 'brug A' van de Leeghwaterbrug. Sinds mei vorig jaar ligt de brug in de N242 tussen Heerhugowaard en Alkmaar eruit. De grootschalige reparatie zorgt voor flink wat oponthoud en files.


De komende dagen wordt het brugdeel horizontaal gelegd en op een ponton gehesen. Na het weekend wordt het gevaarte via het water naar Alkmaar gebracht. Eind augustus moet de Leeghwaterbrug - met een halfjaar vertraging - klaar zijn.


SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl