Er hangt weer een ballennet boven het sportveldje aan het Zuiderlicht in Heerhugowaard. De gemeente is overstag gegaan toen de omwonenden hun nogmaals beklag deden over de eerdere verwijdering, deze keer onderbouwd met statistieken.

Toen er nog gebouwd werd in de omgeving werd een ballennet boven de sportkooi geplaatst, zodat kinderen niet op het bouwterrein zouden komen als hun bal daar onverhoopt toch belandde. Na de bouw achtte gemeente Heerhugowaard het net niet meer nodig, maar omwonenden dachten daar anders over en D66 sprong bij door schriftelijke vragen te stellen aan het college. Ze kregen 'nee' te horen. Het hek zou hoog genoeg zijn en mochten kinderen toch hun bal moeten halen, dan was de omgeving daar veilig genoeg voor. Het is namelijk een 30 km zone. Ook zei de gemeente volgens D66 dat een net 20.000 euro ging kosten. Inwoners spraken echter van 2.500 euro, iets wat op het gevoel ook veel aannemelijker klinkt.

De buurt heeft vervolgens het veld acht weken lang in de gaten gehouden, meldde het NHD eerder al. Er ging 25 keer een bal over het net, waarvan acht keer op een geparkeerde auto, dertien keer op de "drukke straat langs de kooi", drie keer in het water en één keer bijna op het hoofd van een fietser. Toen de bewonersvereniging Gebouw Centaurus met deze getallen naar de gemeente stapte, ging het college alsnog overstag. (foto: Twitter / D66 Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 5513x
https://ee.itk.ac.id/data/