De Polikliniek van het Dijklander Ziekenhuis (voorheen Westfriesgasthuis) in Heerhugowaard sluit op 29 april. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Het blijkt voor specialisten niet meer haalbaar om naast hun werk ook nog spreekuren in de Waardse polikliniek te houden.

De Waardse polikliniek ging samen met het Waterlandziekenhuis in Purmerend verder onder de naam Dijklander Ziekenhuis. Het nieuwe management constateerde de afgelopen tijd dat veel specialisten die in Hoorn werken in tijdnood kwamen. "Ook zien we steeds meer mensen uit deze regio op de locatie in Hoorn. Dit betekent dat de omstandigheden die de polikliniek in Heerhugowaard bestaansrecht geven niet meer gelijk zijn aan die van 2010, toen we deze locatie openden", aldus voorzitter Arno Timmermans.

Timmermans spreekt van een moeilijke keuze: "Het is een besluit dat we niet lichtvoetig hebben genomen, want onze dienstverlening in Heerhugowaard werd door velen gewaardeerd. Als ziekenhuis bieden we onze zorg dichtbij patiënten waar mogelijk en verder weg waar nodig."

Het ziekenhuis verwijst patiënten uit Heerhugowaard door naar de spreekuren in Hoorn, Purmerend, Volendam en Enkhuizen. Medewerkers van de polikliniek gaan aan het werk op één van de andere locaties. Faciliteiten zoals het röntgenapparaat worden verhuisd naar de poli in Volendam. Wie niet ver kan reizen, bijvoorbeeld voor een functieonderzoek, bloedafname, of spreekuurbezoek aan een specialist, kan terecht bij de Waardse locatie van Noordwest Ziekenhuisgroep.
Bekeken: 2517x