De politie heeft op de A7 bij Zaandam een 45-jarige vrouw en twee mannen van 46 en 50 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ze worden verdacht van heling of diefstal uit meerdere winkels, waaronder een winkel in Heerhugowaard. De spullen en de auto zijn in beslag genomen.

Medewerkers van de Landelijke Eenheid zagen dinsdagmiddag een auto rijden die volgens informatie uit de politiesystemen recent gebruikt was bij een winkeldiefstal in Heerhugowaard. Het betrof toen diefstal van speelgoed. Tijdens controle langs de weg zag een agent achter de bestuurdersstoel een grote open tas staan, gevuld met spullen nog in de verpakking. De inzittenden verklaarden dat ze de spullen gekocht hadden maar ze konden geen aankoopbewijzen laten zien.

In de tas zaten vier thermostaatkranen en fietsonderdelen zoals klikpedalen. Van de verpakkingen waren zorgvuldig de labels of andere verwijzingen naar winkels verwijderd. In de kofferbak bleken nog meer nieuwe spullen te liggen, zoals een dekbed en petjes die vermoedelijk van de Decathlon afkomstig waren. De agenten kregen steeds meer het vermoeden dat drietal zich schuldig maakte aan 'mobiel banditisme', oftewel het rondreizen om criminele activiteiten uit te voeren, en ging tot aanhouding over.

De politie stelt een nader onderzoek in. Al duidelijk is dat het drietal de afgelopen periode ook in Duitsland en Frankrijk is geweest, maar nog niet of ze daar in aanraking zijn geweest met de politie. (foto: politie.nl)
Pin It
Bekeken: 2282x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/