Vijf mediapartijen in het HAL-gebied hebben de eerste concrete stap gezet naar de vorming van één streekomroep voor Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Vertegenwoordigers van de vijf partijen hebben een handtekening gezet onder een convenant dat tot de vorming van streekomroep HALStad Centraal zal leiden.

De vertegenwoordigers van de betrokken mediapartijen (Heerhugowaard A Life, Heerhugowaard Centraal, Alkmaar Centraal, Compleet FM en Langedijk Centraal) zijn overtuigd van de meerwaarde en voordelen van het vormen van een streekomroep. Er ontstaat een samenwerkingscluster van lokale publieke media-initiatieven in het HAL-gebied die onder hetzelfde label (Heerhugowaard-, Alkmaar- en Langedijk Centraal) en met een vergelijkbare aanpak elkaar zullen versterken en aanvullen.

Streekomroep HALstad Centraal functioneert daarbij als ‘regiostem’, maar ook als ‘paraplu’; een redactioneel sturend en operationeel faciliterend orgaan voor de lokale platformen Heerhugowaard-, Alkmaar- en Langedijk Centraal. Maar de drie gemeenten hebben ieder ook een eigen identiteit en behouden daarom naast het gezamenlijke regionale initiatief een eigen lokaal kanaal met eigen redactionele vertegenwoordiging en verantwoordelijkheden.
Pin It
Bekeken: 2448x
https://ee.itk.ac.id/data/