Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


De Alkmaarse drafbaan is normaal gesproken het domein van de edele viervoeters en van voetbalclub Jong Holland. Maar het publiek weet het terrein nauwelijks te vinden waardoor de drafbaan er steeds een stukje minder uit komt te zien. Heerhugowaarder Jos Danenberg kon dat niet langer aanzien en besloot te kijken hoe hij weer meer bezoekers naar de baan te krijgen die hij ooit hielp aan te leggen.

Dit weekend zijn er bijna 200 motoren, brommers en carrosserieën te bewonderen. De link met motoren komt niet zomaar uit de lucht vallen en is er wellicht één die de oudere Alkmaarders nog kennen. Ooit werden er op het zand van de baan motorspeedway wedstrijden gehouden met snelle, luidruchtige en indrukwekkende machines.

Danenberg kent één van de destijds beroemde framebouwers: Nico Bakker. Bakker vervaardigde honderden unieke motorframes, allemaal op maat gemaakt voor klanten van over de hele wereld. Zijn aandeel in de show is dan ook groot.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl