Heerhugowaard Centraal


Afgelopen donderdag heeft de Pieter Raat Stichting het certificaat en de bijbehorende sticker van Samen Dementievriendelijk mogen ontvangen. Dit meldde de stichting maandag. Bestuurder Gabriele Kasten kreeg het certificaat uit handen van Adri Steenhoek, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Kennemerland, in bijzijn van medewerkers Gespecialiseerd in Verzorgende Psychogeriatrie (GVP). "We zijn zeer blij met deze oorkonde", laat Kasten trots weten.

De Pieter Raat Stichting beheert de woonzorglocaties De Raatstede en Hugo-Waard, professionele thuiszorg, restauratie en uitdagende welzijnsactiviteiten voor alle Waardse senioren. Kasten: "Medewerkers gaan prima om met mensen met dementie: daarop scoort de stichting hoog."

Het certificaat is verbonden aan de campagne 'Samen maken we Nederland dementievriendelijk' van Alzheimer Nederland, pensioenorganisatie PGGM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). De campagne maakt deel uit van het Deltaplan Dementie. Met het oog op de vergrijzing en ouderen die steeds langer thuis willen blijven wonen, is het doel dat mensen dementie de komende vijf jaar beter leren herkennen en meer kunnen betekenen voor iemand met dementie of voor hun mantelzorgers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl