Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Aanvoerder van AZ, Guus Til, heeft dinsdagochtend de Rabo AZ Foodtour afgetrapt bij basisschool De Zonnewijzer in Heerhugowaard. Leerling Stijn Vermue had hierbij de eer een klein potje tegen de aanvoerder te spelen, hij wist zelfs een doelpunt bij Til te maken. Karel Wolf, directeur van de school, is trots dat de aftrap dit jaar op De Zonnewijzer plaatsvindt. "Het is belangrijk om kinderen te leren dat goed eten belangrijk is. Dat kan met het lespakket goed gedaan worden."

Na de praatjes hadden kinderen de gelegenheid om vragen te stellen aan Guus Til en werd een quiz gehouden waaraan de bovenbouwklassen meededen. De winnaars mochten voetballen met de AZ aanvoerder. "Het is leuk om dit te doen. Veel mensen weten nog niet echt genoeg over gezond eten en op deze manier leren kinderen het al op school als ze jong zijn", zo vindt Til. De aanvoerder is ook blij om deel uit te maken van een maatschappelijk doel. "Als club zijnde is het mooi hieraan te kunnen bijdragen, in de vorm van motivatie bijvoorbeeld."

Projectleider Sven de Zeeuw is tevreden met de start. "Het is een mooi initiatief en ook leerzaam. We zijn er allemaal enthousiast over en het wordt vast een succes." Ook Robert Eenhoorn had lovende woorden voor de Foodtour. "Het is fijn om hier als club aan bij te kunnen dragen. We zijn er dus niet alleen voor voetbal, maar ook voor dit soort maatschappelijke dingen", aldus de AZ directeur.

De kinderen krijgen met het bijbehorende lespakket in de klas lessen over gezond eten en sporten. Ook krijgen ze de opdracht om een vlog te maken over iets wat met voeding te maken heeft. Als klap op de vuurpijl mag degene met de beste vlog met zijn of haar hele klas naar AZ - ADO Den Haag in het AFAS Stadion.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl