Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Het is de ontwikkeling van het stationsgebied in Heerhugowaard geweest, en dan met name de geplande woontoren van 20 verdiepingen, dat de tegengestelde belangen van Heerhugowaard en Langedijk naar de oppervlakte bracht.

Om te laten zien dat daar toch rationeel en volwassen mee omgegaan kan worden hebben beide gemeenten donderdagmiddag de bestuursovereenkomst ‘Samen aan de slag’ ondertekend. Maar dat was pas nadat de vier wethouders, twee van Langedijk en twee van Heerhugowaard, zich op fietsersbrug de Krul en precies op de scheidslijn tussen Waards stadsgebied en Langedijker natuur tot elkaars Valentijn hadden verklaard. Een symbolische liefdesverklaring op bestuurlijk niveau.

“De samenwerking biedt kansen om de cultuurhistorische waarden van Langedijk te borgen en te versterken", vertelt wethouder Nils Langedijk. "Ik ben ervan overtuigd dat de plannen zodanig kunnen worden ontwikkeld, dat recht wordt gedaan aan de belangen van beide gemeenten", vult wethouder Monique Stam aan. Volgens wethouder Ad Jongenelen gaat het om de eerste  getekende overeenkomst tussen Heerhugowaard en Langedijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl