Heerhugowaard Centraal


De negenkoppige delegatie van Hera heeft afgelopen weekend uitstekend zaken gedaan op het NK Indoor voor junioren. Er werden maar liefst vijf medailles behaald; twee zilver en drie brons. Daarnaast waren er nog eens vier Top 8 klasseringen. Het mooie is dat de meeste atleten 1e jaars B of A junior zijn en derhalve volgend jaar nog in dezelfde leeftijdscategorie zitten.

Zilver was er voor Noor Kuilboer op de 1500m en voor Sebastiaan Bonte bij het kogelstoten. De A-juniore plaatste zich zaterdag voor de 800m finale en leek hier zondag weinig last van te hebben op de 1500m. Toch versnelde ze wellicht 200m te vroeg en werd nipt gecounterd door haar enige echte concurrente. De 800m finale bleek vervolgens teveel gevraagd, mede omdat Noor even ziek is geweest. Ze moest genoegen nemen met een vierde plaats. Sebastiaan startte sterk met 15,62m en een tweede plaats bij de B's, maar werd al snel verwezen naar het brons. Zijn vijfde stoot van 15,97m was een record, maar het was zijn laatste uithaal van 16,32m waarmee hij het zilver terug pakte.

Verrassend brons was er voor Romello Christiaan (B) op de 200m, al had hij daar wel wat mazzel bij. Hij plaatste zich zeer sterk voor de finale in een recordtijd van 23,00s. Eén kanshebber zegde vervolgens af en de winnaar werd gediskwalificeerd omdat hij in de bocht over de lijn liep. Afsnijden mag niet, en zo pakte Romello zijn eerste grote plak. Dat hij de dag ervoor in de 60m series strandde was hij snel vergeten.

Lars Philipsen en vooral Femke Jonker (B's) waren kanshebbers voor de medailles. Lars behaalde op de 800m met een tijd van 2:01,54 het hoogst mogelijke resultaat: brons. Femke stond bij het hinkstapspringen vanaf de eerste poging derde en stelde het brons veilig door zich nog twee keer te verbeteren tot uiteindelijk 11,09m. Het verspringen de volgende dag ging helaas niet goed, ze eindigde slechts als 15e met 4,80m.

Dan waren er nog zesde plaatsen voor Leonie Keppel (A), Julia Jongejeugd (B) en Jeff Tesselaar (B's). Leonie stootte een record van 11,32m. Julia, recent overgestapt naar Hera, sprong een hoogterecord van 1,61m. Op de 60m horden benaderde ze haar beste tijd met 9,47s. Jeff plaatste zich net als Lars met gemak voor de finale 800m, maar daarin kwam de meerkamper duidelijke tekort, ook omdat hij recent een paar weken ziek is geweest.

Koen Hoedjes (B) had pech. Op de 60m sprint bereikte hij in de halve finale nét de eindstrijd niet, met een tijd van 7,23s. De 200m, niet zijn ding, liep hij in een tijd van 23,49s. Waar er zes naar de finale gingen, werd Koen wederom negende. (foto's: Atletiekunie / Coen Schilderman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl