Heerhugowaard Centraal


Na 15 jaar krijgt het uniform van ambulancemedewerkers een update. Van het bekende oogverblindend geel wordt de overstap gemaakt naar mintgroen met rode accenten. Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is geel niet onderscheidend genoeg meer. In diverse andere sectoren wordt ook felgele kleding gedragen die veel lijkt op die van de ambulancehulpverleners.

“Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent” vertelt Han Noten, voorzitter Ambulancezorg Nederland (AZN). “De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn, deze is nu bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg”.

Het project is tweeënhalf jaar geleden al van start gegaan, de landelijke draagproef is vorige week van start gegaan. Per ambulancedienstregio hebben twee medewerkers het nieuwe tenue op proef. Bij Witte Kruis in Alkmaar is dat Yuri Limmen. Hij test tijdens hun werkzaamheden de kleding op comfort en functionaliteit en geeft hierover feedback. "Het nieuwe uniform is volledig gemaakt van gerecyclede kleding", vertelt hij, "dat heeft wel voor wat uitdagingen gezorgd, maar het resultaat mag er zijn".

"De reacties zijn tot nu toe positief, zowel collega's en cliënten. Hier en daar moeten er wel kleine aanpassingen gedaan worden. Zoals het zakje waar het protocollenboekje in moet, deze mag bijvoorbeeld groter", zegt regiomanager Witte Kruis Frank Lagerweij.  De verbeterpunten worden na het proefdragen door kledingontwerpster Karin Slegers meegenomen in het definitieve ontwerp van de bedrijfskleding. "We verwachten dat we rond september dit jaar overgaan op het nieuwe uniform."

Op de vraag of we straks ook mintgroene ambulancewagens kunnen verwachten reageert Lagerweij ontkennend. "Geel valt natuurlijk wel heel erg op in het verkeer, en dat houden we graag zo."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl