Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Er is eindelijk goed nieuws voor iedereen die regelmatig vaststaat voor de Leeghwaterbrug bij Alkmaar. Het einde van de ellende komt in zicht, volgens de provincie noord-Holland  zijn de werkzaamheden aan de brug op 25 augustus klaar.

We moeten dus nog even geduld hebben maar ondertussen doet de Provincie er alles aan om de doorstroming zoveel mogelijk te optimaliseren. Er wordt gestart met ‘Smart Mobility’. Het verkeer dat over de Westerweg (N242) bij Alkmaar rijdt, ontvangt automatisch berichten via bijvoorbeeld Flitsmeister en de meest gebruikte navigatie-apps en -systemen over hindermomenten of wijzigingen in de verkeerssituatie.

De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug verliepen niet volgens plan. De bouw werd vijf maanden stil gelegd omdat de bouwplannen gebrekkig in elkaar zaten. Nadat de bouwstop was opgeheven is de focus gelegd op het zo snel mogelijk hervatten van de werkzaamheden. De eerste planning ging uit van ingebruikname eind 2019, maar na een verdere optimalisatie is de aannemer uiteindelijk tot een planning gekomen waarbij de bruggen op 25 augustus 2019 weer opengesteld kunnen worden voor het verkeer.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl