Heerhugowaard Centraal


Sinds 1 januari is gemeente Heerhugowaard aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC). Dit betekent dat Waardse kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch lid kunnen worden van een sportclub en aan kunst en cultuur kunnen doen.

Wanneer er thuis geen geld is voor sportclubs of creatieve lessen, lopen kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes wel vanzelfsprekend zijn. Door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter op persoonlijk, fysiek en sociaal vlak. Dat is belangrijk voor het kind, het gezin en uiteindelijk ook voor de samenleving. Daarom wil gemeente Heerhugowaard dat elk kind de mogelijkheid krijgt om deel te nemen aan sport én cultuur. Door de samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur wordt dit mogelijk. Het fonds zet zich in om alle kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar mee te laten doen aan sport en cultuur, ook als er thuis weinig geld is. Via het fonds kunnen ook sportattributen worden aangeschaft en kinderen worden in de gelegenheid gesteld om zwemdiploma A te halen.

De gemeente heeft al de Huygenpas voor minimahuishoudens (huishoudens met een inkomen onder 120 procent van het sociaal minimum). Op deze pas staat een tegoed dat gebruikt kan worden voor de kosten van deelname aan sportieve en culturele activiteiten. Mocht het tegoed op de Huygenpas niet voldoende zijn, is een beroep op het fonds mogelijk. Het fonds werkt met intermediairs. Dit zijn professionals die de gezinssituatie van nabij kennen. Denk hierbij aan een leerkracht of een jeugd & gezinscoach. Zij zorgen ervoor dat een aanvraag voor een kind goed en snel wordt gedaan. Op dit moment vindt de werving van intermediairs plaats. Ouders kunnen ook zelf een professional aanmelden als intermediair. Mensen die interesse hebben om intermediair te worden, kunnen zich aanmelden via allekinderendoenmee.nl.

Voor vragen over het fonds kan men terecht bij Het Sociaalplein via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl