Gemeente en Forte twisten voor de rechter over twee lokalen in De Helix

Gemeente Heerhugowaard of Kinderopvang Forte zijn voor de rechter verschenen om te laten bepalen of de stichting tot het einde van het schooljaar in het gebouw van obs De Helix mag blijven zitten, of dat het zo snel mogelijk moet verhuizen naar twee noodlokalen. Dit meldt het NHD. De kans lijkt groot dat Forte deze opmerkelijke zaak gaat winnen.

Met de groei van de Waardse wijk De Draai krijgt De Helix het komende schooljaar niet de geraamde 148 maar 163 basisscholieren. Daarvoor heeft het een vijfde leslokaal nodig en de gemeente, eigenaar van de school, dient in lesruimte voorzien. Daarnaast wil het twee leslokalen voor een nieuwe tak van Kinderopvang Langedijk. De gemeente vertelde Forte om de spullen te pakken en beëindigde het huurcontract op 1 januari 2019.

Maar dat kan helemaal niet volgens Forte. De kinderopvang stelt dat het huurcontract in de zomer per twaalf maanden verlengd wordt, en niet zonder instemming na vijf maanden zomaar afgekapt mag worden. Verder gaat het volgens Forte dus niet om leslokalen, maar om plek voor nota bene een concurrent. Dat vond de rechter ook wel "vreemd", aldus het NHD. De Langedijker opvang moet overigens nog een klantenbestand opbouwen.

Wanneer Forte het schooljaar af kan maken, heeft het de tijd om grond te kopen en een nieuwe opvang te laten bouwen. Maar de gemeente vindt dat de organisatie al lang genoeg de tijd heeft gehad om actie te ondernemen en gaat voor Forte twee noodlokalen neerzetten naast de school.

De rechter vond het hebben van twee opvangorganisaties direct naast elkaar "geen gewenste situatie", en stelde dat er duidelijk niet goed was gecommuniceerd. Uitspraak is op 17 januari.
Pin It
Bekeken: 2632x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/