Heerhugowaard Centraal


"Verrast" is Kinderopvang Forte toen deze via een rondbrief van basisschool De Helix aan ouders moest vernemen dat vanaf 1 januari geen kinderopvang meer geboden wordt in het schoolgebouw in de nieuwbouwwijk De Draai.

Kinderopvang Forte heeft twee klaslokalen in gebruik in het schoolgebouw van De Helix in de wijk De Draai. Basisschool de Helix groeit en heeft de twee lokalen nodig. Sinds het voorjaar zijn de Helix en Forte met gemeente Heerhugowaard in gesprek voor een passende oplossing.

"Sinds maart 2018 zijn wij in overleg met schoolbestuur De Blauwe Loper en de gemeente Heerhugowaard over de kinderopvang in de school. Deze overleggen gingen over het realiseren van nieuwe lokalen aan de school, waarbij de afspraak is dat Forte in de huidige ruimtes kan blijven en ook na de nieuwbouw ruimtes in de school zou behouden", schrijft Forte-bestuurder Esther Zijl in reactie op de brief van Helix.

Forte heeft de mogelijkheid gekregen om de grond naast de Helix te kopen en wil hier een semipermanent gebouw neerzetten. Naar verwachting kan het nieuwe gebouw vanaf april 2019 in gebruik genomen worden. Dat betekent dat in de periode na de kerstvakantie tot aan de oplevering van het nieuwe gebouw er geen onderdak is voor de kinderopvang.

Esther Zijl is niet van plan om de twee lokalen per 1 januari te verlaten schrijft ze in haar brief. "Wij vinden dit onacceptabel. Tot er een gepaste oplossing is, vangen wij de kinderen daarom gewoon in onze huidige ruimtes op. Het zou zeer onredelijk zijn van ons te verwachten dat wij voor 1 januari 2019 een alternatieve locatie kunnen realiseren."

De gemeente Heerhugowaard heeft Forte half november officieel medegedeeld dat het huurcontract per 1 januari stopt. "Forte weet al sinds maart dat het contract niet verlengd wordt en had voldoende tijd om een oplossing te regelen." zegt de woordvoerder van de gemeente, die zich verder niet met de kwestie wil bemoeien.

Het bestuur van basisschool de Helix is in gesprek met andere kinderopvangpartijen, om de continuïteit van de opvang veilig te stellen. De voorzitter van Stichting de Blauwe Loper was niet bereikbaar voor commentaar.

 

 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl