Heerhugowaard Centraal


Lokale omroep Heerhugowaard A Life zit financieel in zwaar weer. De omroep die sinds 2010 probeert het Waardse lokale nieuws te verslaan heeft een rekening van tegen de 10.000 euro openstaan bij Segesta, de verhuurder van het pand waar de omroep in zit. Segesta wil geld zien, geld dat de omroep niet heeft.

"Wij zijn nu anderhalf jaar in gevecht met onze huurbaas", vertelt voorzitter Remon Dorlandt van Heerhugowaard A Life aan mediapartner NH Nieuws. "Hij wil geld zien en dat hebben we als kleine stichting niet in zomaar liggen." Het gaat volgens Dorlandt niet om een huurachterstand maar om bijvoorbeeld servicekosten die nog openstaan.

"We hebben geprobeerd er samen uit te komen maar dat lukt niet. Heel jammer, want we zijn in 2011 met open armen binnengehaald in het pand in Middenwaard. Nu lijkt hun bedrijfscultuur heel anders." Heerhugowaard A Life heeft de gemeente nu om hulp gevraagd. Niet voor het eerst, want twee jaar geleden kampte de omroep ook met een tekort. "Dat ging toen om 3500 euro", beaamt Dorlandt. "Nu om bijna 10.000 euro."

"De gemeente wil ons steunen en daar zijn we heel dankbaar voor. Maar of dat een lening, eenmalige subsidie of vooruitbetaling wordt, weet ik niet. Dat is uiteindelijk aan de gemeenteraad, maar de nood is hoog." Donderdag zit Dorlandt opnieuw met de gemeente om tafel. "Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen."

"Sowieso zit het er aan te komen dat wij dit pand gaan verlaten", stelt Dorlandt. Over de verdere toekomst kan hij nog niet veel kwijt. "In 2019 krijgen we weer subsidie en in 2021 moet onze vergunning verlengd worden. Ondertussen werken we hard aan de 'nieuwe lokale omroep van de toekomst'."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl