De 23-jarige A.T. uit Opmeer is door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot zeven maanden celstraf, waarvan een maand voorwaardelijk. Hij is schuldig verklaard aan het plegen van een inbraak bij een Alkmaars cosmeticabedrijf op 16 februari. Dit meldt het NHD. Hij werd na een wilde vlucht per auto in Heerhugowaard opgepakt. Zijn Waardse handlanger staat later terecht.

Die bewuste nacht kreeg de politie van Alkmaar melding van een inbraak bij een cosmeticabedrijf op een bedrijventerrein. Toen agenten de inbrekers in hun BMW zagen rijden, gingen deze er op hoge snelheid vandoor. Op de Nieuwe Schermerweg knalde de bestuurder met 184 km/uur door rood. Tijdens de wilde vlucht ramde hij de politieauto tot drie keer toe.

Uiteindelijk stopten de inbrekers in de Waardse Stad van de Zon en gingen er te voet vandoor. Niet veel later werd A.T. met een speurhond opgespoord en aangehouden.

De bestuurder, de 20-jarige Y.G. uit Heerhugowaard, zal later berecht worden. Naast inbraak, is hem ook gevaarlijk rijgedrag en poging tot het toebrengen van zwaar letsel aan agenten in functie ten laste gelegd.
Pin It
Bekeken: 2616x
https://ee.itk.ac.id/data/